Hållbarhetsarbete

Hållbarhet handlar för oss på Ekostuff om ett förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet. Genom att tänka hållbart i varje steg av vår verksamhet kan vi med 100% säkerhet säga att du som kund bidrar du till en mer rättvis och hållbar värld, varje gång du handlar hos oss.

När vi pratar hållbarhet så handlar om mycket mer än att våra varor skall vara miljövänliga och kunna återvinnas. För oss behöver hela produktionsledet vara hållbart från ett ekologiskt men även socialt perspektiv. Det vill säga att alla våra leverantörer har schyssta arbetsförhållanden, ser till så att deras produktion har ett så litet avtryck på miljön som möjligt och att inga av våra produkter innehåller farliga kemikalier eller onaturliga ämnen som kan skada vår kund. Utöver att se till så våra underleverantörer har en hållbar verksamhet så arbetar även vi på Ekostuff med hållbarhet. Vi ser till exempel till så att våra paket ut till kund är så miljövänliga som möjligt där vi i vissa fall helt har slopat paketen för produkter som tål det. 

 

Ekostuff jobbar även aktivt med CSR med aktiva arbeten inom alla de tre hållbarhetsperspektiven, ekonomiskt, socialt och ekologiskt. Mer om detta kan du få läsa om i vårat nyhetsbrev där vi inte bara visar nya produkter och erbjudanden utan även ger dig som kund insikt i vår verksamhet och hur vi arbetar med CSR och hållbarhet! För ta del av detta nyhetsbrev så hittar du ett anmälningsformulär längst ner på varje sida!